tis4kids.nl

Werkwijze

Vind je iets in je leven even niet zo leuk? Soms zit je niet zo goed in je vel omdat op school of thuis dingen niet fijn lopen. Net als volwassenen kun je als kind of jongere ook wel eens ergens last van hebben, of ergens boos of verdrietig over zijn. Vaak kun je dingen zelf of met behulp van je vader, moeder of verzorger oplossen. Maar het kan ook zijn dat dat juist niet lukt. Dan kan het helpen om naar een kindercoach te gaan.
Een kindercoach gaat samen met jou kijken wat jij graag leuker of fijner wilt in je leven, op school, thuis of in het omgaan met anderen. Dan kijken we samen naar welke dingen je kunt doen om dat te bereiken. Daarbij gaan we kijken naar wat je al kunt en waar je goed in bent. Dat gaan we namelijk inzetten om jouw doel te bereiken. Om dit alles samen te onderzoeken wisselen we gesprekjes af met spelletjes, bewegen, knutselen, schilderen of tekenen, en nog veel meer. Wat maar bij jou past. Ik ben ook mobiel. Is het een probleem om naar me toe te komen,dan kan ik ook naar jou toekomen. Ik neem dan mijn spullen mee. Ik kan bij jou thuis komen mits het mogelijk is om alleen met jou of met je ouders/verzorgers te werken,zonder dat we door anderen gestoord worden. Dat alles is in overleg mogelijk. Ik vraag dan wel een kilometer vergoeding (zie tarieven).
 
 

Waarom komen kinderen (jongeren) bij TiS4kids?

Ze voelen zich vaak boos of verdrietig;
Ze voelen zich buitengesloten, gepest of pesten zelf;
Ze vinden het moeilijk om voor zichzelf op te komen;
Ze zijn bang voor het maken van toetsen of het doen van spreekbeurten;
Concentreren vinden ze lastig;
Ze piekeren veel en kunnen daardoor moeilijk slapen;
Leren gaat niet zo lekker, bijvoorbeeld lezen en/of rekenen.
Hun ouders zijn gescheiden en dat vinden ze lastig;
Ze hebben veel verdriet omdat er iemand dood is gegaan
Ze zijn erg onzeker over zichzelf;
Ze hebben last van (faal)angst;
Ben je (hoog)gevoelig en vind je het moeilijk om hier mee om te gaan;
Of iets anders…..
 
 

Hoe werkt het?

Je kunt eerst met je ouders (verzorgers) komen kennismaken. Daarna volgt een intakegesprek (kan ook telefonisch) met je ouders (verzorgers). Zij vullen daarvoor een intakeformulier in. Dat bespreken we tijdens het intakegesprek. Daarna kom je bij mij voor een aantal sessies. Hoe dat precies gaat ligt aan waarvoor je bij mij komt en wat je leuk vindt om te doen. 
Hoe vaak en hoe lang?
Je ziet mij ongeveer 5 tot 6 keer. Dat kan ook korter of langer zijn. Iedere keer kom je een uurtje langs of kom ik een uurtje bij jou of op je school. Dat ligt aan wat is afgesproken. Na 2 keer bespreken wij samen met je ouders (verzorgers) hoe het gaat. Ook is het in bepaalde gevallen handig om een gesprek te hebben met je juf/ meester of leerkracht. Daar sta ik altijd open voor. Wat jij aan mij vertelt blijft tussen ons. Jij bepaalt dus ook wat ik aan je ouders en/of juf of meester (leerkracht) vertel. Ik mag niet zomaar dingen doorvertellen aan je ouders zonder je toestemming, mits ik constateer dat het om je eigen veiligheid gaat. Als laatste volgt een afrondend gesprek en nemen we op een goede manier afscheid. Soms kan het nodig zijn om na een tijd de boel weer even op te frissen. Dat kan altijd in overleg en zo vaak als nodig is.